FOTO Locuitorii din China, cea mai poluată ţară din lume, se oxigenează cu aer de munte sigilat în pungi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raporturile privind poluarea din China au zugrăvit un tablou sumbru, fiind o problemă veche care a alarmat autorităţile locale şi comunitea internaţională. Cotele priculoase ale poluării aerului au creat însă o nişă pentru afaceri, iar echipa unei companii de turism a lansat o campanie inedită: sute de chinezi suferinzi din cauza aerului murdar s-au încolonat pentru a inspira câteva guri de aer de munte, adus în cutii şi pungi.

Locuitorii din oraşul Zhenghzou, capitala provinciei chineze Henan, au stârnit interes în toată lumea după ce mass-media au răspândit fotografiile lor aşezaţi în linie, aşteptând liniştiţi pentru a avea ocazia să inspire câteva guri de oxigen din pungi sigilate.

Unele dintre cele mai impresionabile imagini au fost acelea ale părinţilor şi ale bunicilor care îi ajutau pe cei mici să-şi pună măştile de oxigen, protejându-i pentru câteva momente de aerul nesănătos al oraşului.

Zhengzhou este unul dintre cele mai poluate oraşe din China, fiind clasat pe locul al zecelea în lista organizaţiei Greenpeace a celor mai poluate oraşe din ţară, pentru anul 2013. Săptămâna trecută, Indicele Calităţii Aerului (ICA) din Zhengzhou înregistra o valoare de 157 de puncte, în timp ce până şi Beijingul prezenta un ICA de 55 de puncte. Capitala chineză a avut parte, totuşi, de propria reclamă negativă, înregistrările din ianuarie demonstrând că ICA din Beijing depăşise orice parametri normali atingând 755 de puncte.

Evenimentul, pus în scenă la finalul lunii martie, face parte atât dintr-o campanie de marketing a Laojun Mountain Natural Reserve Development Co., cât şi dintr-o campanie de conştientizare, notează CNN.

Compania a adus în Zhengzou 2000 de cutii şi 40 de pungi cu aer de pe Muntele Laojun, provincia Henan. „O echipă de filmare a venit pe muntele Laojun pentru a testa aerul şi a descoperit este incredibil de bun, iar noi am avut ideea acestei acţiuni pentru a promova turismul în regiune”, a declarat Khurram Zhang, angajat al companiei. Muntele Laojun a fost declarat rezervaţie naturală în 1997 şi se află la 120 kilometri depărtare de cel mai apropiat oraş.

Cele 2.000 de cutii cu oxigen „au fost oferite oamenilor în mai multe locuri, ca parte a unei campanii de marketing. Totul s-a consumat în 20 de minute”, a precizat Zhang. Acesta a dat asigurări că vor mai organiza astfel de evenimente.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite