FOTO Kim se dotează cu o nouă instalaţie pentru lansări de rachete balistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un se dotează cu o nouă instalaţie pentru lansări de rachete balistice, afirmă un centru de reflecţie din Washington într-un raport consultat de Reuters.

Imagini din satelit surprinse în apropiere de Phenian, capitala Coreei de Nord, arată o structură subterană şi o instalaţie nouă capabile de găzduirea şi lansarea unor rachete balistice intercontinentale.

Instalaţia este în construcţie din 2016, în colţul sud-vestic al Aeroportului Internaţional din Phenian, pe o suprafaţă de 442.300 metri pătraţi. Dispune de anumite facilităţi notabile, cum ar fi un terminal feroviar acoperit, extrem de mare, precum şi clădiri legate printr-o reţea rutieră. De asemenea, este situată relativ aproape de uzine în care se produc componente pentru rachete balistice, anunţă Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS).

FOTO CSIS

Instalatie de racheta Coreei de Nord FOTO CSIS

Practic, este vorba despre o extindere a programului de rachete balistice al Coreei de Nord, avertizează CSIS.

FOTO CSIS

Instalatie de racheta Coreei de Nord FOTO CSIS

Întrebat despre acest raport, un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Unificării a declarat că ar fi nepotrivit să facă un comentariu. Ambasada Coreei de Nord la Beijing nu a putut fi contactată deocamdată, notează agenţia de presă Reuters.

FOTO CSIS

Imagine indisponibilă

Negocierile vizând destructurarea programului nuclear şi de rachete al Coreei de Nord sunt în impas.

Ultimul de rachetă al Coreei de Nord a avut loc la 14 aprilie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite