FOTO Japonezul care îi făcea sushi lui Kim Jong-il a revizitat Coreea de Nord, după 11 ani de la fuga sa din ţară

FOTO Japonezul care îi făcea sushi lui Kim Jong-il a revizitat Coreea de Nord, după 11 ani de la fuga sa din ţară

Kenji Fujimoto, bucătarul japonez la defunctului lider nord-coreean, Kim Jong-il FOTO: Reuters

Bucătarul japonez al defunctului lider nord-coreean, Kim Jong-il, a revizitat ţara din care a fugit în urmă cu aproximativ 11 ani, reîntâlnindu-l şi pe actualul„conducător suprem” al Coreei de Nord, Kim Jong-un, pe care îl ştia de când era copil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reuters prezintă vizita lui Kenji Fujimoto în Coreea de Nord, bucătarul japonez care l-a servit pe defunctul lider timp de 13 ani.

Kenji Fujimoto este, de fapt, pseudonimul bucătarului a cărui identitate este bine protejată atât de autorităţile de la Phenian, cât de cele de la Tokyo. Potrivit AFP, există zvonuri potrivit cărora acesta ar avea în jur de 65 de ani.

Bucătarul specializat în sushi a fugit din Coreea de Nord în 2001. Doi ani mai târziu, a lansat o carte de memorii intitulată „Bucătarul lui Kim Jong-il”, în care descria viaţa trăită în cea mai izolată ţară de pe Glob, dar şi poftele culinare ale defunctului lider şi ale fiului său, actualul conducător al statului.

În timp ce Kim Jong-un era, încă de mic, un împătimit al tonului, tatăl său prefera sushi şi băuturile fine, precum vinurile franceze şi coniacul Hennesey. Amândoi obişnuiau să mănânce „supă de aripi de rechin” de trei ori pe săptămână.

Cu ocazia vizitei la Phenian, japonezul a făcut cunoştinţă şi cu soţia actualului lider, Ri Sol-ju, pe care a descris-o ca fiind „drăguţă şi fermecătoare”, relatează agenţiile de presă nipone Kyodo şi Jiji.

La întoarcerea din Coreea de Nord, Kenji Fujimoto a fost întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu Kim Jong-un despre relaţia cu Japonia, mai cu seamă, despre răpirile unor cetăţeni de naţionalitate japoneză de către autorităţile de la Phenian.

„Nu m-am dus pentru treburi guvernamentale”, a replicat scurt Fujimoto, care a recunoscut în repetate rânduri că-şi face griji de siguranţa personală din perspectiva relaţiei cu dinastia Kim.


Kenji Fujimoto (al doilea rând, primul din dreapta) FOTO: AFP

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: