FOTO Chinezii şi ruşii au dezvăluit macheta unui avion de pasageri care va concura cu Airbus şi Boeing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinezii şi ruşii dezvoltă împreună un avion de pasageri care ar putea rivaliza cu Airbus şi Boeing. Macheta acestui aparat de zbor cu fuzelaj larg, numit CR-929, a fost prezentată la Salonul Aviatic Internaţional de la Zhuhai.

Compania Aeronautică Unificată (OAK) rusă şi Aircraft Corporation of China (COMAC) au venit la Salonul Aviatic Internaţional de la Zhuhai, care s-a deschis marţi şi va dura până duminică, cu macheta la scară 1:1 a viitorului avion de pasageri CR-929, relatează Sputnik News.

Acest aparat de zbor va avea o lungime de 22 de metri, o lăţime de 5,9 metri şi o înălţime de 6,5 metri. Va putea transporta până la 280 de pasgeri, fiind văzut a fi un rival pentru avioanele din aceeaşi gamă produse de Airbus şi Boeing.

Potrivit preşedintelui OAK, Iurii Slusar, piaţa chineză va avea nevoie de o mie de avioane de acest tip în următorii 20 de ani.

Imagine indisponibilă

Cabina piloţilor FOTO Sputnik

În prezent, avionul este în etapa de proiectare şi selectare a furnizorilor de echipamente. Această etapă se va încheia la sfârşitul lui 2019, potrivit inginerului-şef al părţii ruse.

Primul avion CR-929 va deveni operaţional între 2025 şi 2027, notează sursa citată.

Imagine indisponibilă

Cabina pasagerilor FOTO Sputnik

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite