FOTO Chinezii au inaugurat un hotel uriaş într-o fostă carieră minieră: două etaje sunt sub apă, alte 16 sub nivelul solului

FOTO Chinezii au inaugurat un hotel uriaş într-o fostă carieră minieră: două etaje sunt sub apă, alte 16 sub nivelul solului

FOTO Profimedia

Un hotel de lux care a fost inaugurat lângă Shanghai, în China, le oferă clienţilor cu dare de mână şansa unui somn foarte adânc, scrie AP. Este vorba despre o clădire cu 18 etaje, construită în interiorul unei foste mine de suprafaţă. Practic, pe peretele unei găuri uriaşe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Clădirea de 18 etaje a hotelului Intercontinental Shanghai Wonderland este lipită de peretele unei uriaşe gropi lăsate în urmă de o carieră minieră. Şaisprezece dintre etajele hotelului sunt sub nivelul solului, oferind clienţilor o vedere către restul fostei cariere. Celelalte două etaje sunt sub apă.
 
Proiectată de arhitectul Martin Jochma, cunoscut pentru celebrul zgârie-nori Burj Al-Arab din Dubai, clădirea a început să fie construită în 2013, la şapte ani de la demararea proiectului. Constructorii au întâmpinat multe întârzieri şi o serie de dificultăţi tehnice majore, inclusiv respectarea unor reglementări seismice stricte.
 
Michael Croft, reprezentant al UNESCO, a declarat că hotelul cu 336 de camere este un model de dezvoltare durabilă.
„Este un model inspirat de viziunea unui viitor mai bun şi un prezent care se uită înspre trecut pentru răspunsuri“, a spus Michael Croft joi, la conferinţa de presă de la inaugurarea hotelului.
 
Foto: Profimedia
 
Intercontinental Shanghai Wonderland Hotel se va deschide marţi şi este amplasat în apropiere de Aeroportul Internaţional Shanghai Hongqiao din Songjiang. Preţul pe noapte pentru o cameră variază între 530 şi 860 de dolari.
citeste totul despre: