FOTO Beijingul are un nou aeroport internaţional gigant, inaugurat cu prilejul aniversării a 70 de ani de la instaurarea Republicii Populare Chineze

FOTO Beijingul are un nou aeroport internaţional gigant, inaugurat cu prilejul aniversării a 70 de ani de la instaurarea Republicii Populare Chineze

Aeroportul Internaţional Daxing-Beijing FOTO china.org.cn

China are un nou aeroport impresionant. Construcţia este sub formă de stea de mare şi tronează la circa 50 de kilometri sud de capitala Beijing.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inaugurat vineri, Aeroportul Internaţional Daxing aşteaptă acum decolarea unui Airbus A380 pentru primul zbor.

Aeroportul este o operă a arhitectei Zaha Hadid, care a murit la 30 martie 2016 la vârsta de 65 de ani.

Construit „pentru viitor“, noul aeroport are patru piste, un terminal de dimensiunea a 97 de terenuri de fotbal şi peste 8.000 de ferestre în tavan, transmite CNN. Alte trei piste sunt în construcţie.

Lucrările au început în 2014, iar costul lor este estimat la 11,5 miliarde de dolari.

Autorităţile speră ca Daxing-Beijing va primi până la 72 de milioane de călători la orizontul lui 2025 şi va ajuta la decongestionarea celuilalt aeroport internaţional din capitala Chinei. În 2018, peste 100 de milioane de călători au trecut prin cele trei terminale ale Aeroportului Internaţional Capital (PEK), care a devenit astfel al doilea cel mai tranzitat din lume după Hartsfield-Jackson Atlanta (Statele Unite).

FOTO china.org.cn

Potrivit presei chineze, Aeroportul Daxing-Beijing este dotat cu cele mai bune, cele mai rapide şi cele mai discrete tehnologii de control din lume, atât în cazul călătorilor, cât şi în cazul bagajelor.

Inaugurarea aeroportului vine în toiul pregătirilor de la Beijing pentru cea de-a 70-a aniversare de la fondarea Republicii Populare Chineze.


FOTO china.org.cn

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: