Un fost scafandru din Marina Thailandei a murit în operaţiunea de salvare a celor 12 copii blocaţi în peşteră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost scafandru marin thailandez care s-a alăturat operaţiunii de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului lor blocaţi într-o peşteră inundată a murit, relatează BBC.

Saman Kunan, în vârstă de 38 de ani, a rămas fără aer şi şi-a pierdut cunoştinţa în timp ce încerca să iasă din complexul de peşteri lung de 3,2 kilometri, după ce a livrat mai multe provizii de aer grupului blocat în subteran, potrivit oficialilor.

Însoţitorul său a încercat să-l resusciteze, fără succes, însă. 

Scafandrul ieşise anterior din forţele marine thailandeze, dar s-a întors pentru a da o mână de ajutor la operaţiunile de salvare.

„Un fost scafandru marin care s-a oferit voluntar să ajute a murit în jurul orei 2.00 am. Misiunea lui era să livreze oxigen. Pe drumul către ieşire însă, acesta nu a mai avut îndeajuns. Şi-a pierdut cunoştinţa pe drumul de întoarcere, însoţitorul său în timpul scufundării a încercat să-l ajute şi să-l aducă'', a precizat şeful comandourilor Marinei, Passakorn Boonyaluck.

”, a declarat viceguvernatorul din Chiang Rai, Passakorn Boonyaluck pentru presa locală.

Deocamdată este neclar modul în care moartea scafandrului va afecta planurile de salvare, de vreme ce copiii nu au experienţă în scufundări, însă oficialii au declarat că „trebuie să încercăm totul”. Unul dintre planurile discutate de către oficialii thailandezi este de a le oferi copiilor măşti de scufundat pentru a fi escortaţi până la ieşire de către scafandri marini. 

În prezent aproximativ 1.000 de persoane sunt implicate în operaţiunile de salvare, printre care se numără scafandri navali, personal militar şi voluntari civili.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite