Epidemia de coronavirus. Primul deces în afara Chinei. Peste 40 de morţi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto STR/AFP via Getty Images
foto STR/AFP via Getty Images

Filipine a raportat duminică prima moarte pe teritoriul său în urma îmbolnăvirii cu coronavirus în contextul în care numărul deceselor a depăşit 300, relatează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este vorba de un chinez în vârstă de 44 de ani care a sosit în Filipine din Wuhan împreună cu soţia sa, în ianuarie. Soţia sa a fost primul caz raportat în Filipine, amândoi fiind trataţi la spitalul din Manila.

Un număr tot mai mare de ţări îşi închid graniţele pentru călătorii din China într-o încercare de a opri răspândirea virusului.

Cazurile de îmbolnăvire au ajuns la 14.000 în China. Virusul a ajuns în 24 de ţări. În Japonia şi Tailanda se află cel mai mare număr de pacienţi cu 20, respectiv 19 cazuri confirmate. În Europa cele mai multe cazuri se înregistrează în Germania şi Franţa.

China a închis oraşul Wuhan şi oraşele din apropiere, însă noi cazuri au continuat să apară, astfel că duminică  Wenzhou, un oraş cu nouă milioane de locuitori din estul provinciei Zhejiang, aflat la 800 de kilometri de epicentrul epidemiei , a fost de asemenea închis. Doar un singur rezident per gospodărie are permisiunea de a ieşi din casă o dată la două zile pentru a face cumpărături de strictă necesitate. 

Provincia Zhejiang are cel mai mare număr de cazuri confirmate – 661, 265 dintre ele provenind din oraşul Wenzhou.

Imagini aeriene suprind stadiul construcţiei spitalului din Wuhan preconizat a fi finalizat pe 2 februarie.

SUA, Australia, Noua Zeelandă şi Israel au interzis accesul pe teritoriul lor al cetăţenilor străini care au călătorit recent în China şi a recomandat propriilor cetăţeni să nu meargă în China. 

Mongolia, Rusia şi Nepal şi-au închis graniţele terestre, în timp ce Papua Noua Guinee a interzis accesul prin porturi şi aeroporturi. 

În acest weekend, Marea Britanie, Rusia şi Suedia au raportat primele cazuri de contaminare cu coronavirus.

Numărul morţilor a ajuns la 304 duminică în China: 45 de persoane au decedat într-o singură zi, în timp ce peste 2500 de cazuri noi au fost confirmate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite