Coronavirus în China. Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort

Coronavirus în China. Copil de 5 ani, găsit lângă bunicul mort

Un copil din China a fost lângă bunicul decedat FOTO: New York Post

Un copil de 5 ani din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei de coronavirus, a fost găsit lângă bunicul lui mort din cauza virusului care îşi are originile în China.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mediul online a apărut informaţia că bătrânul ar fi decedat de zile bune, iar copilul ar fi supravieţuit cu biscuiţi, scrie The Guardian, citat de libertatea.ro
 
„Bunicul mi-a zis să nu plec, că e un virus afară”, a spus băieţelul, când a fost găsit de poliţiştii comunitari care au bătut la uşa casei bunicului său din districtul Zhangwan, oraşul Shiyan – aflat la 440 km de Wuhan, locul unde a izbucnit epidemia. Cazul copilului a înfuriat opinia publică din China. În mediul online circulă informaţia că băiatul ar fi stat zile bune lângă cadavrul bunicului său şi ar fi supravieţuit cu biscuiţi. 
 
Guvernul neagă informaţia şi susţine că băieţelul a fost găsit de poliţia comunitară la câteva ore după decesul bătrânului, pentru că în Shiyan, de când oraşul s-a închis şi s-au adoptat „măsuri ca pe timp de război”, iar populaţia e în carantină, patrulele bat zilnic la uşile locuitorilor, pentru a le verifica starea de sănătate şi a-i întreba dacă au nevoie de alimente sau de alte lucruri
 
Oficialii au admis însă că au deschis o investigaţie. Băieţelul a fost preluat de autorităţi, pentru că tatăl lui e în carantină într-o altă provincie chineză şi nu poate veni să-l ia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: