Duterte se compară cu Hitler: „M-aş bucura dacă aş masacra trei milioane de toxicomani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că s-ar „bucura“ dacă va extermina în cele din urmă trei milioane de consumatori şi traficanţi de droguri, comparându-se cu fostul dictator german Adolf Hitler.

În cursul unei întâlniri cu jurnaliştii desfăşurate în fieful său Davao, după o vizită în Vietnam, preşedintele Filipinelor s-a descris ca fiind „un fel de văr al lui Hitler“, transmite agenţia de presă Reuters.

Evocând exterminarea a milioane de evrei de către nazişti, el a declarat: „Există trei milioane de toxicomani în Filipine, m-aş bucura dacă i-aş masacra“.

„Dacă Germania a avut un Hitler, Filipinele au …“, a subliniat Duterte, fără a-şi încheia fraza dar arătând cu degetul înspre el.

Fostul primar al oraşului Davao a fost ales în mai acest an la conducerea statului filipinez promiţând să desfăşoare o ofensivă puternică împotriva traficanţilor şi consumatorilor de droguri din această ţară de aproximativ 100 de milioane de locuitori. Campania lui Duterte contra traficului de droguri a provocat moartea a 3.100 de persoane până acum.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite