Două cadavre au fost recuperate de la locul prăbuşirii avionului american în Afganistan

Două cadavre au fost recuperate de la locul prăbuşirii avionului american în Afganistan

Doua trupuri au fost recuperate in urma prabusirii avionului american in Afganistan FOTO EPA EFE

Două trupuri neînsufleţite au fost recuperate din aeronava militară americană care s-a prăbuşit luni în provincia Ghazni din Afganistan, a declarat pentru CNN un oficial al Pentagonului, adăugând că echipamente sensibile au fos dezactivate de către personalul militar care a ajuns la faţa locului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialul a adăugat că, potrivit celor mai recente informaţii, a existat un semnal de urgenţă transmis de echipajul avionului, indicând o problemă tehnică.

Un comunicat oficial al Pentagonului a confirmat, marţi seară, că trupurile a doi membri ai personalului de la bord au fost recuperate.

„Forţa a recuperat şi ceea ce s-a stabilit a fi cutia neagră a aparatului de zbor. Cauza prăbuşirii încă este investigată, însă nu există indicii că aceasta ar fi fost cauzată de un atac inamic. Trupurile au fost găsite în apropiere de locul prăbuşirii, au fost tratate cu demnitate şi respect de către comunitatea afgană locală, potrivit culturii sale. Forţele SUA au distrus resturile aeronavei”, se arată în comunicat.

Pentagonul a transmis că numele persoanelor decedate nu vor fi făcute publice până când rudele vor fi anunţate.

Luni, un purtător de cuvânt al Armatei SUA în Afganistan a confirmat faptul că aeronava prăbuşită este americană, dar a precizat că „nu există indicii care să arate să prăbuşirea a fost cauzată de un atac inamic”. Acesta a precizat că este vorba despre un avion Bombardier E-11A. Avionul s-a prăbuşit într-o zonă controlată de talibani, la ora locală 13:10.

La câteva ore după prăbuşire, o declaraţie a purtătorului de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid transmitea că toţii pasagerii, care potrivit spuselor sale erau ofiţeri CIA, au murit în urma doborârii avionului. Presa locală a scris că ar fi vorba despre şase victime.
 
„Avionul inamicilor noştri s-a prăbuşit în Sado Khelo, districtul Deh Yak, în jurul prânzului. Toţi membrii echipajului şi oficiali CIA au fost ucişi. Trupurile lor zac lângă epavă”, scrie pe contul de Twitter al lui Zabihullah Mujahid. Mujahid a mai afirmat: „O aeronavă a invadatorilor americani a fost doborâtă. Mulţi ofiţeri au fost ucişi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: