Două avioane militare americane s-au ciocnit în spaţiul aerian din apropierea Japoniei. Cinci puşcaşi marini sunt daţi dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avion de luptă F-18
Avion de luptă F-18

Cinci puşcaşi marini americani au fost daţi dispăruţi joi după ce două avioane ale Marinei americane s-au ciocnit în timpul zborului şi s-au prăbuşit în marea din apropierea Japoniei, oficialii americani susţinând că este posibil să fi fost vorba de un exerciţiu de reaprovizionare cu combustibil, scrie Reuters.

Ministerul Apărării din Japonia a informat că forţele sale maritime au găsit până în prezent doi dintre cei şapte puşcaşi marini care erau la bordul aeronavelor în momentul incidentului.

Unul dintre ei se afla în stare stabilă la Baza Aeriană Iwakuni, în timp ce al doilea a fost găsit la aproximativ 10 ore de la incident şi a fost luat la bordul unei nave militare japoneze. Nu există alte detalii despre al doilea puşcaş marin.

Operaţiunile de salvare pentru ceilalţi continuă.

Două aeronave ale Marinei Statelor Unite la bordul cărora se aflau şapte militari americani au dispărut în spaţiul aerian din apropierea Japoniei, au transmis miercuri reprezentanţii Marinei, citaţi de Reuters.

Un oficial american a transmis că cele două aeronave erau un avion de luptă F/A 18 şi o aeronavă KC-130.

Marina japoneză a emis un comunicat în care se menţionează că incidentul a avut loc la ora 2.00 (19.00, ora României). Cele două aeronave decolaseră de la staţia aeriană Iwakuni şi porniseră într-o misiune de antrenament când a avut loc incidentul.

Oficialii marinei japoneze au anunţat că au răspuns imediat după producerea incidentului. Momentan nu este clar dacă Statele Unite participă la operaţiunea de salvare.

Incidentul este unul dintre mai multe ale aviaţiei americane din jurul lumii în ultimii ani.

Military Times a informat anul acesta că accidentele aviaţiei au crescut cu 40% între 2013 şi 2017. Cel puţin 133 de persoane au fost ucise în aceste accidente.

Accidentele armatei americane reprezintă un subiect sensibil în Japonia, în special pentru locuitorii regiunii Okinawa, zona în care se află cea mai mare parte a soldaţilor americani. O serie de aterizări de urgenţă şi obiecte care cad din cer de la aeronavele americane au crescut îngrijorările japonezilor privind siguranţa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite