Două adolescente din India, violate în grup şi spânzurate. Printre suspecţi se numără şi un poliţist

Două adolescente din India, violate în grup şi spânzurate. Printre suspecţi se numără şi un poliţist

Două adolescente din India, violate în grup şi spânzurate. Printre suspecţi se numără şi un poliţist FOTO AP

Două adolescente din India, în vârstă de 14 şi 15 ani, au fost violate de mai mulţi bărbaţi în regiunea nordică Uttar Pradesh. Tinerele au fost descoperite ulterior spânzurate de un copac, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile indiene au reuşit până în prezent să aresteze trei suspecţi, printre care se numără şi un ofiţer de poliţie, mai relatează sursa citată. Familia victimelor a acuzat forţele de ordine din India că nu au desfăşurat nicio acţiune, deşi familia anunţase încă de marţi dispariţia celor două adolescente de acasă.

Poliţistul reţinut a fost acuzat de autorităţi că nu şi-a îndeplinit îndatoririle de serviciu şi a colaborat cu suspecţii. Într-o informare anterioară, organele de anchetă indiene au anunţat că trei poliţişti au fost demişi, deoarece nu au înregistrat oficial plângerea părinţilor cu privire la dispariţia celor două fete.

„Indiferent ce s-a întâmplat, este o problemă foarte serioasă. Suntem pe deplin pregătiţi şi încercăm să fim alături de familia victimelor. Vinovaţii vor fi sancţionati sever”, a declarat şeful poliţiei locale, Maan Singh Chauhan.

Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca fetele să se fi sinucis după ce au fost violate, mai relatează sursa citată.

În satul unde a avut loc tragedia, mai multe persoane au demonstrat în linişte, ca semn de protest faţă de inacţiunea forţelor de poliţie indiene.

Violenţele şi discriminările faţă de femei rămân puternic înrădăcinate în societatea indiană. Autorităţile din această ţară au decis să înăsprească legile care îi pedepsesc pe violatori, după ce o femeie a fost abuzată sexual anul trecut într-un autobuz din Delhi.

O serie de statistici susţin că în India, o ţară cu o populaţie de 1,2 miliarde de persoane, are loc un viol la fiecare 22 de minute.

Anul acesta, în India, o tânăra în vârstă de 20 de ani a fost violată în grup de membrii unui consiliu tribal, ca pedeapsă pentru că femeia a avut o relaţie extraconjugală cu un bărbat dintr-o altă comunitate.


Citeşte şi:

India: trei bărbaţi acuzaţi de viol în grup, condamnaţi la moarte

Un tribunal indian a condamnat la moarte, vineri, trei bărbaţi pentru două violuri în grup, în baza unei legi înăsprite anul trecut care permite condamnarea cu pedeapsa capitală a celor care comit violuri în serie, informează BBC.

O femeie din India a fost violată de 13 bărbaţi din ordinul judecătorului, ca pedeapsă că a avut o relaţie cu un bărbat din altă comunitate

Femeia în vârstă de 20 de ani susţine că a fost violată de 13 bărbaţi din ordinului unei instanţe locale, totul ca pedeapsă pentru că a avut o relaţie cu un bărbat dintr-o altă comunitate decât a ei.

India lansează primul pistol destinat femeilor, pentru a preveni violurile

O companie din India a lansat pe piaţă un nou tip de pistol, de dimensiuni mici, special creat pentru femei. Arma a primit un nume sinonim cu cel al victimei violului colectiv din Delhi, petrecut în decembrie 2012, care a murit din cauza rănilor grave. Oficialii sunt încrezători că noul pistol le va proteja pe femei în cazul în care vor fi ameninţate, însă unele ONG-uri sunt de părere că este o insultă faţă de amintirea victimei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: