Dinastia de la conducerea Coreei de Nord îşi întăreşte influenţa în guvernare

Dinastia de la conducerea Coreei de Nord îşi întăreşte influenţa în guvernare

Pak Pong-ju (dreapta), a fost reabilitat şi pus într-o funcţie oficială.

Coreea de Nord are un nou premier, cu legături puternice faţă de unchiul şi mătuşa liderului de la Phenian, Jim Jong -un, în persoana lui Pak Pong-ju. El a mai condus guvernul nord-corean, dar a fost demis în 2007 după ce i s-a reproşat aplicare unor reforme economice ineficiente.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pak Pong-ju este un aliat esenţial al lui Jang Song-thaek, unchiul conducătorului Kim Jong-un, totodată şi subalternul soţiei lui Jang, Kyong-hui, mătuşa lui Kim. Aceasta este ultima legătură directă de rudenie cu fondatorul revoluţionar al statului, Kim Il-sung, bunicul actualului conducător al Coreei de Nord, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

Pak a fost pus în fruntea Comisiei Centrale care face parte din Partidul Muncitorilor, unica formaţiune politică din ţara comunistă. Realegerea sa în pozişia de prim-ministru a fost văzută drept o nouă încercare a liderului Kim de a reafirma dominarea puterii în stat.

Pak a fost îndepărtat de scena politică în 2007 după ce măsurile propuse pentru stimularea economiei ţării, afectată puternic de foametea devastatoare care a traversat anii 1990, nu au avut efectul aşteptat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările