Digi24: 17 români sunt pe vasul de croazieră plasat în carantină în Japonia. 20 de persoane au fost depistate pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură You Tube/ Niconico
FOTO captură You Tube/ Niconico

17 români sunt la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess” aflat în carantină de luni în largul coastelor Japoniei, după ce un pasager debarcat la sfârşitul lui ianuarie în Hong Kong a fost depistat cu coronavirus. Potrivit ultimelor informaţii, 20 dintre pasagerii care s-au aflat în contact cu acesta pe vas sunt infectaţi.

Potrivit unor surse ale Digi24, este vorba despre doi pasageri şi 15 membri ai echipajului.

Aproximativ 3700 de persoane se află la bordul vasului de croazieră „Diamond Princess” plasat în carantină în portul Yokohoma după ce un pasager debarcat pe 25 ianuarie în Hong Kong a fost depistat pozitiv.

Autorităţile japoneze au început testarea a 273 de persoane care s-au aflat în contact cu pasagerul, un bărbat de peste 80 de ani. Autorităţile au dezvăluit că alte 10 persoane din 73 testate au coronavirus. Numărul persoanelor contaminate de pe vas a ajuns astfel la 20.

Operatorul navei, Princess Cruises, citat de Japan Times, a transmis că cei 10 pasageri depistaţi cu coronavirus sunt trei japonezi, doi australieni, trei pasageri din Hong Kong, un american şi un filipinez, membru al echipajului.

Pasagerii vor rămâne în carantină în cabinele lor timp de două săptămâni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite