Dezvoltatorul imobiliar Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, îşi plăteşte investitorii cu proprietăţi imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, îşi plăteşte investitorii cu proprietăţi imobiliare

Sediul Evergrande din Hong Kong FOTO EPE-EFE

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, a început să plătească investitorii în produsele sale de gestionare a averilor cu proprietăţi imobiliare, a anunţat o unitate a principalei sale divizii, Hengda Real Estate Group, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evergrande se află într-o criză de lichidităţi şi încearcă să strângă fonduri pentru a-şi plăti creditorii şi furnizorii. Grupul trebuie să plătească joi dobânzi pentru obligaţiuni în valoare de 83,5 milioane de dolari.

Compania a afirmat sâmbătă pe platforma WeChat că investitorii interesaţi să schimbe produsele de gestionare a activelor cu active fizice trebuie să îşi contacteze consultanţii de investiţii sau să vină la birourile locale ale sale.

Duminică,  postul de ştiri financiare Caixin a relatat că sunt scadente produse de gestionare a averilor ale Evergrande în valoare estimată de 40 de miliarde de yuani (6 miliarde dolari). Astfel de produse sunt deţinute de obicei de persoane fizice.

Potrivit unei propuneri văzută de Reuters, neconfirmată de Evergrande, investitorii în produse de gestionare a averilor pot opta pentru apartamente cu discount, birouri, spaţii comerciale sau parcări auto.

La începutul acestei luni, un document depus la autoritatea de reglementare financiară a arătat că  Evergrande a rambursat datorii restante în valoare de 219,5 milioane de yuani, către furnizorul Skshu Paint, sub formă de apartamente în trei proiecte imobiliare nefinisate.

Pe 10 septembrie, Evergrande s-a angajat să ramburseze toate produsele de gestionare a averilor ajune la maturitate cât mai curând posibil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările