Destituirea purtătorului de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, învăluită în mister

Destituirea purtătorului de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene, învăluită în mister

Park Geun-hye, preşedinta Coreii de Sud, şi-a concediat subit purtătorul de cuvînt

Preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye l-a concediat pe loc pe purtătorul său de cuvânt, care a comis un act "îndoielnic" în cursul vizitei sale în Statele Unite, săptămâna aceasta, scrie agenţia Yonhap vineri, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Yoon Chang-jung a fost eliberat din funcţie pentru că a "fost implicat în mod personal într-un incient îndoielnic", a declarat secretarul lui Park Geun-hye.

Gestul sau gesturile purtătorului de cuvânt sunt calificate ca "neadecvate din partea unui oficial de rang înalt" şi "au afectat demnitatea naţională", a adăugat secretarul, citat de agenţia sud-coreeană Yonhap.

Ambasada Coreei de Sud la Washington anchetează asupra acestui caz şi va prezenta în mod public concluziile anchetei, potrivit Yonhap, care nu oferă vreun detaliu despre ceea ce i se reproşează fostului purtător de cuvânt, un fost jurnalist.

Yoon Chang-jung s-a întors în Coreea de Sud miercuri, la jumătatea vizitei preşedintei în Statele Unite, care a fost la Los Angeles, Washington şi New York.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările