Denuclearizarea Coreei de Nord într-un an este improbabilă, afirmă directorul comunităţii americane de informaţii

Denuclearizarea Coreei de Nord într-un an este improbabilă, afirmă directorul comunităţii americane de informaţii

Dan Coats Foto: EPA/EFE

Directorul comunităţii americane de informaţii, Dan Coats, a afirmat joi că denuclearizarea Coreei de Nord este posibilă din punct de vedere tehnic în termen de un an, dar, în opinia sa, acest lucru nu se va întâmpla, transmite agenţia de presă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coats a făcut aceste declaraţii în cadrul Forumului de securitate Aspen din Colorado, în contextul în care i s-a solicitat să comenteze afirmaţia consilierului Casei Albe pentru securitate naţională John Bolton potrivit căreia denuclearizarea Coreei de Nord ar putea avea loc într-un interval de un an. 
 
„Este un proces mult mai complicat decât cred mulţi“, a afirmat Coats, adăugând că secretarul de Stat american, Mike Pompeo, „a spus clar că este greu, că va dura ceva timp“.
 
Deşi liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a promis denuclearizarea ţării sale, de la istorica întâlnire a acestuia cu preşedintele Donald Trump, summit care a avut loc în Singapore pe data de 12 iunie, nu a existat niciun semnal concret al Phenianului în această direcţie, comentează Reuters. 
 
Marţi, liderul Casei Albe a declarat presei că „nu e nicio grabă“ şi nu există limită de timp pentru negocierile cu Coreea de Nord pe tema denuclearizării.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: