Reacţie violentă în direct, de la Phenian: Dennis Rodman ia apărarea „prietenului său” Kim Jong-un

Dennis Rodman face o criză în direct, într-o discuţie despre „prietenul său” Kim Jong-un

Fostul jucător de baschet Dennis Rodman, aflat la Phenian cu prilejul zilei de naştere a liderului nord-coreean despre care spune că este „prietenul” său, a avut o reacţie violentă în cadrul unei intervenţii la CNN, în momentul în care a fost întrebat de Kenneth Bae, un american încarcerat în Coreea de Nord.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul star din NBA se află în Coreea de Nord pentru un meci demonstrativ, de ziua lui Kim Jong-un, dar şi pentru a promova baschetul în statul asiatic, acesta venind la Phenian cu mai mulţi foşti jucători din NBA.

Rodman a precizat că „ţine la prietenul său Kim”, luând în acelaşi timp apărarea regimului nord-coreean în ceea ce priveşte cazul Kenneth Bae.

Reacţia de nemulţumire a fostului star din NBA a venit în momentul în care prezentatorul CNN a insistat cu întrebările privind posibila intervenţie a lui Rodman pe lângă Kim Jong-un în sprijinul eliberării lui Kenneth Bae, un american acuzat de nord-coreeni că ar vrut să ajute la răsturnarea guvernului de la Phenian.

Replica fostului jucător din NBA a fost una pe un ton dur subliniind faptul că Bae a a încălcat legea: „Voi înţelegeţi ce a făcut Kenneth Bae în această ţară? De ce este deţinut în această ţară? Mi-ar plăcea să vorbesc despre aceasta?” Rodman a continuat dialogul punctând faptul că vizita sa este una de promovare a baschetului.


Fostul jucător al echipei Chicago Bulls se află la a treia vizită în Coreea de Nord, de fiecare dată Rodman fiind criticat de presa americană de apropierea de care dă dovadă faţă de liderul de la Phenian. 

În ultima sa vizită, jucătorul de baschet a încercat să-l determine pe Kim Jong-un să-l elibereze pe Bae, dar eforturile sale nu au avut sorţi de izbândă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: