De teama unui război, americanii şi japonezii îşi cumpără buncăre. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear, cea mai populară căutare pe Google

De teama unui război, americanii şi japonezii îşi cumpără buncăre. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear, cea mai populară căutare pe Google

Bunc[r de lux

Americanii şi japonezii de rând se pregătesc, şi ei, de război. Compania „Rising S“, care produce buncăre subterane, a anunţat o creştere a vânzărilor cu 90% în ultimele două săptămâni. Cum să supravieţuieşti unui atac nuclear a devenit  cea mai populară căutare pe Google.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul celui mai mic şi mai ieftin buncăr este de aproximativ 40 de mii de dolari, iar construcţiile de lux ajung şi până la 20 de milioane de dolari. Acesta au capacitatea de 50 de persoane şi sunt dotate cu garaj, piscină, saună, sală de forţă, zone de agrement şi chiar o seră.  
   
Schimbul de ameninţări între Washington şi Phenian i-a determinat pe utilizatorii Google să caute informaţii despre cum poţi supravieţui unui război nuclear. 
 
Potrivit serviciului Google Trends, care stabileşte care este trendul în legătură cu cele mai căutate cuvinte, în perioada 8-10 august, întrebarea „Cum poţi supravieţui unui atac nuclear?" a câştigat popularitate considerabilă.
 
Astfel, această întrebare a depăşit în popularitate întrebările pe care utilizatorii le tastează de obicei: „Cum să devii bogat?" şi „Cum să devii faimos?". Printre ţările ai căror cetăţeni sunt cei mai îngrijoraţi de ameninţarea nucleară sunt Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia şi India.
 
De asemenea, Google Trends a constatat popularitatea în creştere a căutării „Coreea de Nord" în prima săptămână a acestei luni. Înainte de 5 august, popularitatea acesteia a fost la nivelul altor două căutări populare pe Google: „Rusia" şi „Iran", însă, după această dată, a început să crească brusc. Pe 8 august, în 24 de ore, numărul căutărilor despre Coreea de Nord l-a depăşit de câteva zeci de ori pe cel al căutărilor despre celelalte două ţări.
 
Statul în care întrebarea „Cum poţi supravieţui unui atac nuclear?" a devenit cea mai populară a fost Hawaii, care, alături de Alaska, este statul cel mai apropiat geografic de Coreea de Nord.
 
   Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a îngroşat retorica cu privire la regimul de la Phenian, susţinând că armele americane sunt deja ”încărcate şi armate” pentru a combate orice ameninţare reprezentată de Coreea de Nord, notează Reuters.
 
„Soluţiile militare sunt acum pe deplin în vigoare, sunt încărcate şi armate dacă vedem vreo acţiune neînţeleaptă din partea Coreei de Nord. Sperăm că Kim Jong-un va găsi o altă cale!”, a scris preşedintele american într-un mesaj postat pe Twitter.
 
Această declaraţie vine la două zile după ce secretarul Apărării a susţinut că americanii sunt pregătiţi să contracareze orice ameninţare venită de la Phenian.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: