Datele personale a aproape 1.000 de transfugi nord-coreeni în Sud, piratate

Datele personale a aproape 1.000 de transfugi nord-coreeni în Sud, piratate

Datele personale ale unui număr de aproape 1.000 de nord-coreeni care s-au refugiat în Coreea de Sud au fost divulgate în urma piratării unei baze de date aparţinând agenţiei însărcinate cu integrarea lor, a anunţat vineri Ministerul sud-coreean al Unificării, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numele, datele de naştere şi adresele a 997 de transfugi au fost furate de pe un computer infectat cu programe de tip malware, într-un centru al agenţiei Gumi, în sudul ţării, precizează ministerul, care a descoperit pirateria săptămâna trecută.
 
”Programul (de tip) malware a fost instalat prin internediul unor e-mailuri trimise de la o adresă ainternă”, a declarat un funcţionar de rang înalt care a cerut protecţia anonimatului.
 
Agenţia dispune de 25 de centre însărcinate cu integrarea a aproape 32.000 de transfugi, care şi-au riscat viaţa, în multe cazuri, pentru a ajunge în Coreea de Sud.
 
Presa oficială nord-coreeană îi denunţă drept ”rebuturi ale umanităţii”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: