Cum au intrat americanii în posesia codurilor de lansare a rachetelor nucleare chineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Racheta nucelară chineză FOTO Getty Images
Racheta nucelară chineză FOTO Getty Images

Chinezul Ling Wancheng a transmis serviciilor de informaţii americane codurile de lansare a rachetelor  nucleare din China, potrivit site-ului american The Washington Free Beacon.

Informatorul ar fi fratele lui Ling Jihua, colaborator al fostului preşedinte chinez Hu Jintao. Ling Jihua a fost arestat în iulie 2015 pentru corupţie şi încălcare a disciplinei de partid. După arestarea acestuia, Ling Wancheng a fugit în California, iar agenţii chinezi au încercat fără succes să-l asasineze.

Potrivit The Washington Free Beacon , Ling Wancheng ar fi făcut dezvăluiri FBIdin toamnă, iar americanii deja ştiu procedurile de utilizare a forţelor nucleare chineze, codurile de lansare pentru rachetele nucleare, informaţii confidenţiale cu privire la administraţia chineză, ba chiar ar fi intrat şi în posesia planurilor interioare ale sediului guvernului chinez  de la Zhongnanhai.

Ling Wancheng este în posesia  a  2.700 de documente confidenţiale pe care i le-ar fi dat fratele său care a ocupat funcţii de conducere în guvern între 2012 şi până la arestarea sa în 2015, scrie The Washington Free Beacon. 

Aceste documente aveau menirea iniţial să descurajeze autorităţile de la Beijing să-l aresteze pe Ling Jihua, dar după ce a fost arestat, fratele său, care fugise în SUA,  s-a dus cu ele la FBI. Înainte de aceasta, el a păstrat aceste documente în locuinţa sa din Loomis, California. Autorităţile chineze negociază extrădarea lui Ling Wancheng, dar până acum a fost în zadar.

Ling Jihua fost arestat în iulie 2015 şi acuzat în mod oficial de corupţie şi încălcarea disciplinei de partid, abuz în serviciu, nepotism şi crime sexuale. Din 2007 până în 2012, a condus Cancelaria Comitetului Central al Partidului Comunist din China şi a fost un apropiat al fostului preşedinte chinez Hu Jintao.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite