VIDEO Cum decurg lucrările la primul spital construit de chinezi împotriva noului tip de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Wuhan, un oraş aflat în carantină de joaia trecută din cauza noului tip de coronavirus, sute de muncitori lucrează contracronometru pentru ridicarea unui spital de o mie de paturi în doar zece zile.

„Trebuie să ne mişcăm cât mai repede cu putinţă pentru combaterea epidemiei“, a declarat pentru AFP un bărbat de aproximativ 30 de ani care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

La Wuhan, spitalele nu mai fac faţă în faţa afluxului de bolnavi, fie infestaţi de noul tip de coronavirus, fie suspicioşi.

China numără deja 2.700 de cazuri de contaminare de 2019-nCov, dintre care peste 80 au fost fatale.

Confruntate cu această situaţie gravă, autorităţile au decis să contruiască două spitale în trei săptămâni.

Construcţia primului spital a început vineri. Termenul de finalizare este luni, 3 februarie. Numit „Zeul focului“, acest spital se va extinde pe 25.000 de metri pătraţi şi va avea o capacitate de 1.000 de paturi.

Imagine indisponibilă

Muncitorii dau asigurări că îşi vor termina treaba până joi, pentru a permite apoi echiparea spitalului FOTO AFP

Un al doilea spital, de 1.300 de paturi, va fi ridicat apoi în alte două săptămâni. Va fi închinat „Zeului fulgerului“.

Cele două spitale vor trata doar victime ale noului coronavirus.

„Trebuie să izolăm bolnavii şi să-i îngrijim cât mai repede cu putinţă. Puterea de contaminare cu acest virus este prea mare“, a declarat pentru AFP Chen Bingzhong, un fost responsabil de rang înalt din Ministerul chinez al Sănătăţii.

La Wuhan, muncitorii sunt monitorizaţi medical în timp ce toarnă beton, trag fire, montează ţevi sau instalează antene 5G.

„Lucrează în echipe, prin rotaţie, pentru a asigura un ritm de muncă de 24 de ore din 24“, spune un director al unei firme de construcţii implicate în acest program guvernamental.

Pe lângă spitale, ei mai trebuie să construiască locuinţe pentru personalul medical.

Potrivit Guvernului, bugetul pentru construcţia şi echiparea celor două spitale se ridică la 300 de milioane de yuani (39 de milioane de euro).

China nu este la prima experienţă de acest tip. În 2003, a construit un spital în timp record pentru a combate epidemia SARS, asemănătoare celei de acum.

Premierul Li Keqiang în vizită la pacienţii din Wuhan şi la şantierul noului spital

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite