Coronavirus: Personalul medical din Wuhan poartă scutece din cauza numărului interminabil de pacienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO STR/AFP via Getty Images
FOTO STR/AFP via Getty Images

Neavând timp să meargă la baie din cauza fluxului mare de pacienţi bănuiţi că au contactat coronavirus, personalul medical din Wuhan a început să poarte scutece pentru adulţi, scrie The Washington Post.

Oraşul cu circa 11 milioane de locuitori a intrat în carantină joi, după ce autorităţile au constatat răspândirea noului virus mortal, care deja a provocat moartea a 41 de persoane şi a blocat peste 40 de milioane de oameni în regiune, potrivit AFP. În prezent, spitalele din Wuhan au ajus să fie suprapopulate de pacienţi care caută tratament.
 

Potrivit The Washington Post, personalul medical a început să poarte scutece pentru adulţi pentru a nu mai fi nevoiţi să-şi dea jos costumele de carantină, numărul mare de pacienţi fiind dublat şi de lipsa a proviziilor.

„E posibil ca costumul pe ca îl purtăm să fie ultimul pe care îl mai avem şi nu ne putem permite să pierdem ceva”, a scris un doctor din Wuhan pe Weibo (n.red.: reţea socială populară în China).

Totodată, numărul uriaş de pacienţi a început să-şi lase amprenta şi pe medici, aceştia din urmă afirmând că le este frică să nu contacteze şi ei, la rândul lor, virusul.

Maladia cauzată de acest coronavirus apărut în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, un oraş din centrul Chinei, a provocat moartea a 41 de persoane în ţară, iar numărul celor contaminaţi a crescut la 1.300, au precizat sâmbătă autorităţile locale.

În străinătate, un al doilea caz de coronavirus a fost confirmat în Statele Unite şi trei cazuri confirmate şi spitalizate în Franţa, acestea fiind primele din Europa.

La Beijing, angajaţii de la metrou în ţinută de protecţie măsoară temperatura călătorilor la intrarea în staţie. Autorităţile chineze au luat noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului 2019-nCoV şi, vineri, în ajunul Anului Nou, a decis închiderea templelor, a Oraşului Interzis şi a unei părţi din Marele Zid. Celebrul stadion naţional din Beijing, construit pentru Jocurile Olimpive în 2008, va avea porţile închise până la 30 ianuarie.

La Shanghai, Disneyland a anunţat că îşi va închide porţile. De la Montreal, compania Cirque du Soleil a anunţat că suspendă toate reprezentaţiile din China la solicitarea autorităţilor.

În faţa crizei, regimul comunist a luat joi decizia inedită de a interzice plecarea din Wuhan a trenurilor şi avioanelor şi de a bloca autostrăzile. Autocarele şi vapoarele de pe fluviul Ynagtze au primit ordin să se oprească pe ambele sensuri. Străzile din Wuhan sunt pustii, magazinele închise şi circulaţia redusă la minimim. Purtarea de măşti este obligatorie şi încălcarea ordinului se pedepseşte cu amendă.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite