Coreea de Nord susţine că are focoase nucleare care pot fi montate pe rachete balistice

Coreea
de Nord susţine că are focoase nucleare care pot fi montate pe
rachete balistice

FOTO AP

Phenianul susţine că a miniaturizat focoase nucleare pentru a le putea monta pe rachete balistice, conform agenţiei media de stat KCNA, citată de CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

KCNA relatează că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a fost informat într-o întâlnire cu savanţi nucleari despre „cercetări făcute cu scopul de a echipa diferite tipuri de rachete balistice tactice şi strategice cu focoase nucleare”.

„Focoasele nucleare au fost standardizate pentru montarea pe rachete balistice prin miniaturizare. Acesta poate fi considerat un mijloc de descurajare nucleară adevărat” a declarat liderul nord-coreean pentru KCNA.

Fostul inspector nuclear ONU David Albright, fondator şi preşedinte al Institutului pentru Ştiinţă şi Securitate Internaţională, a declarat că organizaţia crede că există o şansă foarte mare ca statul totalitar să fi miniaturizat focoase nucleare.

Coreea de Nord şi-a intensificat programul nuclear în 2016, tensionând şi mai mult situaţia din Peninsula Coreeană şi relaţiile cu Statele Unite, dar şi cu principalul aliat, China. La începutul anului, Phenianul anunţase că a efectuat cu succes un test al unei bombe cu hidrogen, anunţ privit cu scepticism de Occident, în timp ce în luna februarie a lansat un satelit în orbita terestră cu ajutorul unei rachete balistice.

Anunţurile venite dinspre Phenian au dus la adoptarea de către Consiliul de Securitate ONU, în urmă cu o săptămână, a unor noi sancţiuni economice dure la adresa Coreei de Nord. Statul totalitar a replicat prin lansarea de tiruri de artilerie din estul ţării şi ameninţând cu atacuri nucleare exerciţiile militare comune dintre Coreea de Nord şi Statele Unite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările