VIDEO Coreea de Sud a lansat o rachetă în spaţiu. „Am făcut un pas înainte spre a deveni o putere spaţială”

Coreea de Sud a lansat o rachetă, încercând să plaseze un satelit pe orbită

Autorităţile de la Seul au anunţat că cea de-a treia tentativă de a lansa o rachetă care să plaseze un satelit în spaţiu a fost un succes. Astfel, Coreea de Sud devine cea de-a treisprezecea ţară din lume care lansează un satelit de pe teritoriul său.

Racheta spaţială sud-coreeană KSLV-1, a cărei primă treaptă a fost elaborată şi construită de Centrul rusesc Hrunicev, a lansat cu succes pe orbită microsatelitul STSAT-2C, notează „Vocea Rusiei”.

Microsatelitul a fost lansat de pe cosmodromul Naro, la ora 16.00, ora locală (ora 09.00, ora României). Naro, racheta grea de 140 de tone, a fost realizată cu ajutorul specialiştilor ruşi.

Ministrul sud-coreean al Ştiinţei, Lee Ju-ho, a declarat că satelitul, care va aduna informaţii legate de climă, a fost plasat pe orbita corespunzătoare. De asemenea, oficialul a afirmat că satelitul s-a desprins la 540 de secunde după lansarea rachetei.

„Am făcut un pas înainte spre a deveni o putere spaţială”, a spus Lee, adăugând că sud-coreeni îşi vor dezvolta un program spaţial independent.

Lansarea în spaţiu a rachetei sud-coreene vine doar câteva săptămâni de când Coreea de Nord a reuşit să plaseze un satelit pe orbită, iscând astfel controverse în mediul internaţional, scrie BBC.

Cele două tentative anterioare ale Coreei de Sud de a plasa un satelit pe orbită, din 2009 şi din 2010, au fost sortite eşecului.

Până în momentul de faţă, Seulul a trimis în spaţiu aproximativ zece aparate, însă toate starturile au fost efectuate de pe un teritoriu străin şi cu folosirea unor rachete purtătoare străine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările