Coreea de Nord testează un „dispozitiv de detonare nucleară”

Coreea de Nord testează un „dispozitiv de detonare nucleară”

Rachetă testată de Coreea de Nord FOTO EPA-EFE

Coreea de Nord a testat un „dispoztiv de detonare nucleară”, anunţă miercuri un oficial de rang înalt de la preşedinţia sud-coreeană, care subliniază că un test nuclear poate fi iminent, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Teste ale unui dispozitiv de detonare nucleară în vederea pregătirii unui al şaptelea test nuclear sunt detectate de-acum”, anunţă primul director adjunct al Biroului Securităţii Naţionale sud-coreene Kim Tae-hyo.
 
Aceste experimente au loc departe de principala instalaţie de testare nucleară, supravegheată îndeaproape de către Seul, precizează el.
 
„Autorităţile nord-coreene sunt pe punctul de a atinge faza finală a pregătirii unui test nuclear de amploarea şi calitatea dorite”, declară presei Kim Tae-hyo.
 
„Posibilitatea unui test nuclear iminent - într-o zi sau două - este slabă, dar după aceea există cu siguranţă o posibilitate”, apreciază el.
 
Noi imagini satelitare arată - în pofida faptului că Nordul este afectat de un val sângeros de covid-19 - că Phenianul a reluat construirea unui reactor nuclear, după mult timp.
 
Coreea de Sud şi Statele Unite avertizează de mai multe săptămâni că Phenianul ar putea efectua un al şaptelea test nuclear - primul din 2017 încoace.
 
Coreea de Nord a efectuat miercuri un tir de testare a trei rachete - inclusiv al unei presupuse rachete balistice intercontinentale (ICBM), imediat după plecarea preşedintelui american Joe Biden din Coreea de Sud, duminică.
 
„Se consideră că prima lansare este a unei noi ICBM, Hwasong-17”, declară Kim Tae-hyo, referindu-se la cea mai mare rachetă balistică intercontinentală pe care Coreea de Nord a încercat- fără succes - să o testeze.
 
Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi-a intensificat recent propaganda modernizării militare, efectuând aproape 20 de teste ale unor arme de la începutul acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările