Coreea de Nord ar putea testa luni o bombă atomică. Presa de la Phenian laudă „puterea invincibilă şi curajul lui Kim Jong Un”

Coreea de Nord ar putea testa luni o bombă atomică. Presa de la Phenian laudă „puterea invincibilă şi curajul lui Kim Jong Un”

FOTO: Arhiva

Coreea de Nord ar putea aniversa Armata Revoluţionară Populară prin testarea unei bombe atomice, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coreea de Nord ar putea testa luni o bombă atomică, în ziua în care ţara sărbătoreşte cea de a 90-a aniversare a Armatei Revoluţionare Populare. Armata nord-coreeană a testat deja foarte mult armament de la începutul anului, printre testele din 2022 numărându-se şi prima rachetă balistică intercontinentală, din ultimii cinci ani. 

"Forţele noastre armate revoluţionare au dobândit o putere invincibilă pe care lumea nu o poate ignora. Toţi locuitorii ţării contemplă profund istoria celor 100 de victorii ale forţelor noastre armate revoluţionare", a transmis agenţia oficială KCNA, care a adus laude şi a vorbit despre "ideologia militară strălucită, excelenta conducere militară şi curajul fără precedent" al lui Kim Jong Un.

SUA şi Coreea de Sud au observat o creştere a activităţii în zona de testare nucleară şi nu exclud posibilitatea ca armata nord-coreeană să testeze în curând o bombă atomică. Acest lucru s-a întâmplat ultima dată în 2017. 

Imaginile din satelit au arătat faptul că în ultimele zile pregătirile s-au intensificat, mii de soldaţi şi vehicule îndreptându-se spre o zonă de antrenament. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Emmanuel Macron, Marine Le Pen şi ameninţarea întunericului de la Kremlin peste Europa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările