Coreea de Nord: Kim Jong-un a interzis nunţile şi înmormântările, cu ocazia pregătirilor pentru congresul Partidului Muncitorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nunţile şi înmormântările au fost interzise în Phenian, iar oraşul a fost închis complet cu ocazia primului congres al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord din ultimii 36 de ani.

Intrarea şi ieşirea din Phenian au fost interzise şi numărul inspecţiilor şi percheziţiilor a crescut, potrivit surselor citate de The Idependent.

Măsurile au caracter temporar şi sunt destinate să scadă riscul producerii de „evenimente neplăcute” la congres. Ultimul congres de acest fel a avut loc în 1980, atunci când Kim Jong-il, tatăl lui Kimg Jong-un, a fost confirmat ca succesor al fondatorului statului nord-coreean, Kim Ir-sen.

Kim Jong-un, care conduce deja ţara de mai bine de patru ani, este aşteptat să folosească congresul pentru a îşi întări poziţia şi pentru a prezenta viziunea sa privind vitorul economic şi militar al Coreei de Nord.

„Republica Democrată Coreea s-a alăturat ţărilor avansate nuclear şi spaţial şi [...] se pregăteşte să devină o putere economică socialistă şi o naţiune cu un grad înalt de civilizaţie”, a scris presa oficială.

Naţiunile Unite au aprobat, în martie, cele mai dure sancţiuni de până acum la adresa ţării, după o serie de teste nucleare şi balistice. Sancţiunile au pus o presiune şi mai mare pe economia disfuncţională a Coreei de Nord, marcată de o penurie generalizată.

„Practic, toate resursele Coreei de Nord sunt direcţionate către încercarea sa necugetată de a obţine arme de distrugere în masă”, a declarat Samantha Power, ambasadorul SUA la ONU.

Ministrul de externe nord-coreean, Ri Su-yong, a declarat la New York că economia va fi tema principală a congresului.

„Unul dintre cele mai importante lucruri la acest congres al partidului este să arătăm lumii unitatea poporului nostru. Sunt sigur că ţara noastră va fi şi mai vibrantă după congres, pentru a construi o naţiune mai prosperă, puternică şi stabilă economic. [...] Principala sursă de putere în ţara noastră nu este reprezentată de armele nucleare sau alte mijloace militare, ci unitatea dintre popor şi lider. Această putere a unităţii pe care o avem este sursa reală de putere care conduce ţara noastră către victorie”, a spus oficialul.

Congresul Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord va dura patru sau cinci zile şi va avea loc după o perioadă de 70 de zile în care oamenii muncii îşi vor arăta loialitatea şi devotamentul faţă de lider prin creşterea productivităţii şi efectuarea de ore suplimentare.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite