Coreea de Nord interzice hainele din piele pentru a-i împiedica pe cetăţeni să imite vestimentaţia liderului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Autorităţile din Coreea de Nord iau măsuri drastice împotriva rezidenţilor care poartă haine din piele, spunând că este lipsit de respect să imite alegerile vestimentare ale liderului ţării, Kim Jong Un, au declarat pentru Radio Free Asia(RFA) surse din ţară.

Paltoanele din piele au devenit populare în 2019, după ce Kim a apărut la televizor purtând unul. La început, paltoanele din piele naturală importate din China erau cumpărate de oamenii bogaţi care şi le puteau permite, dar curând producătorii de îmbrăcăminte au început să importe piele falsă pentru a le confecţiona pe plan intern.

În curând, aproape toate pieţele nord-coreene le vindeau şi mulţi tineri puteau fi văzuţi purtând propriile lor haine de piele artificială. Pentru a pune capăt imitaţiilor ieftine, o adevărată poliţie a modei patrulează literalmente pe străzi pentru a confisca jachetele de la vânzători şi de la cetăţenii care le poartă

„Tinerii protestează, spunând că au cumpărat hainele din banii lor şi că nu există niciun motiv pentru a le lua", a declarat o sursă anonimă pentru RFA.

Poliţia răspunde plângerilor de acest fel spunând că purtarea hainelor concepute pentru a arăta ca cele ale Înaltei Demnităţi este o „tendinţă impură de a sfida autoritatea Înaltei Demnităţi". Aceştia au instruit publicul să nu poarte haine de piele, deoarece face parte din directiva partidului să decidă cine poate să le poarte, a mai spus sursa.

Raportat la salariile din Coreea de Nord, hainele de piele sunt foarte scumpe. Cele din piele naturală costă aproximativ 170.000 de woni (34 de dolari americani), iar cele din piele falsă costă aproximativ 80.000 de woni (16 dolari). Salariul mediu lunar al nord-coreenilor în 2018 era de aproximativ 4.000 de woni (0,66 dolari americani), potrivit Korea Joongang Daily, un ziar sud-coreean.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite