Coreea de Nord declară „urgenţă naţională majoră” după ce a fost identificat primul caz de COVID-19

Coreea de Nord declară „urgenţă naţională majoră” după ce a fost identificat primul caz de COVID-19

FOTO Shutterstock

Coreea de Nord a identificat primul său caz de Covid-19, potrivit presei de stat, care a calificat situaţia drept "urgenţă naţională majoră", transmite CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu este clar câte infecţii au fost detectate, dar agenţia de ştiri de stat KCNA a raportat joi că au fost găsite cazuri de variantă Omicron în capitala Phenian. 
 
Probele prelevate de la un grup de persoane care au avut febră pe 8 mai au fost testate pozitiv pentru varianta Omicron, foarte contagioasă, a raportat KCNA. 
 
O epidemie de Covid-19 s-ar putea dovedi cumplită pentru Coreea de Nord. Este puţin probabil ca infrastructura de sănătate dărăpănată a ţării să fie în măsură să trateze un număr mare de pacienţi cu o boală extrem de infecţioasă. 
 
Coreea de Nord nu recunoscuse până acum niciun caz de coronavirus, deşi puţini sunt cei care cred că o ţară cu aproximativ 25 de milioane de locuitori a fost ferită de un virus care a infectat milioane de persoane în întreaga lume. 
 
Joi, liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat măsuri de izolare în toate oraşele şi a ordonat distribuirea de provizii medicale pe care partidul le-ar fi stocat în caz de urgenţă Covid, potrivit KCNA. 
 
Kim a prezidat, de asemenea, o reuniune a puternicului birou politic al ţării, care a convenit să pună în aplicare măsuri de urgenţă "maxime" împotriva epidemiei, deşi nu este clar ce implică acestea. 
 
Kim a declarat că ţara va depăşi "epidemia neaşteptată de Covid-19", a raportat KCNA. 
 
Până în prezent, Coreea de Nord a reuşit să prevină o epidemie majoră de cazuri de Covid-19 datorită unei serii de măsuri draconice de sănătate publică. 
 
Frontierele Coreei de Nord au fost sigilate din ianuarie 2020 pentru a ţine virusul la distanţă, în pofida efectelor asupra comerţului cu Beijingul, un colac de salvare economică de care ţara sărăcită are nevoie pentru ca populaţia sa să nu sufere de foame. 
 
Se ştie că izolată şi săracă, Coreea de Nord nu a importat niciun vaccin împotriva coronavirusului, deşi este eligibilă pentru programul global de partajare a vaccinurilor Covid-19, Covax. În februarie, Covax ar fi redus numărul de doze alocate Coreei de Nord, deoarece ţara nu a reuşit să organizeze niciun transport, potrivit Reuters. 
 
Tot în februarie, raportorul special al ONU pentru drepturile omului în Coreea de Nord, Tomás Ojea Quintana, a cerut comunităţii internaţionale să furnizeze Coreei de Nord "60 de milioane de doze de vaccinuri pentru a acoperi cel puţin două injecţii ale întregii populaţii". 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările