Coreea de Nord cere Rusiei să analizeze posibilitatea de a-şi evacua ambasada de la Phenian

Coreea de Nord cere Rusiei să analizeze posibilitatea de a-şi evacua ambasada de la Phenian

Coreea de Nord a cerut Rusiei să ia în considerare posibila evacuare a angajaţilor săi din ambasada de la Phenian, a anunţat un purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un reprezentant al Ministerului nord-coreean de Externe a propus (vineri) 5 aprilie părţii ruse să examineze problema evacuării colaboratorilor săi din ambasada rusă“, a declarat Denis Samsonov, citat de agenţii ruse.

Potrivit RIA Novosti, care citează un diplomat de la Phenian, ministerul nord-coreean de Externe a făcut aceeaşi propunere şi altor ţări. Deocamdată, angajaţii ambasadei ruse sunt la muncă, reprezentanţii ruşi neluând încă o decizie în acestă privinţă.

„Rusia a luat notă de această propunere şi, pentru moment, ne aflăm în stadiul adoptării unei decizii”, a adăugat Samsonov. „Nu se întâmplă nimic extraordinar, ambasada lucrează ca de obicei”, a subliniat el. „Pot să vă asigur că, în acest moment, situaţia este absolut calmă la Phenian. Nu observăm nicio tensiune. Este o zi de sărbătoare, în care nu se prevede nimic extraordinar", a conchis diplomatul.

Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi a instalat-o pe un lansator de rachete mobil, a anunţat agenţia sud-coreeană Yonhap, alimentând temeri cu privire la efectuarea unui tir iminment, care ar agrava o situaţie deja explozivă.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările