Coreea de Nord anunţă că s-a dotat cu „Trenul Apocalipsei”: Sistemul a fost folosit în cel mai recent test cu rachete balistice FOTO

Coreea de Nord anunţă că s-a dotat cu „Trenul Apocalipsei”: Sistemul a fost folosit în cel mai recent test cu rachete balistice FOTO

FOTO EPA-EFE

Cele două rachete balistice testate miercuri de Coreea de Nord au fost lansate de pe un „sistem feroviar lansator de rachete”, adică un tren atomic, a anunţat presa oficială de la Phenian, citată de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Coreea de Nord a modificat un tren în aşa fel încât să poată transporta şi lansa rachete balistice camuflate în vagoane de marfă, transmite Reuters. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţi ai regimului de la Phenian.

„Trenul Apocalipsei” a fost testat miercuri, prin lansarea a două rachete balistice către ţinte aflate la 800 de kilometri în largul coastei de est a Coreei de Nord.

Potrivit Gărzii Nipone de Coastă, cele două rachete au zburat aproximativ 750 de kilometri înainte să cadă în Marea Japoniei, chiar în zona economică exclusivă a Japoniei. Armata sud-coreeană precizează la rândul ei că rachetele au atins o altitudine de 60 de kilometri.

Testul a fost efectuat de către Regimentul de Rachete al Trupelor de Căi Ferate, scrie Reuters, notând că este vorba de o recunoaştere oficială din partea Phenianului că dispune de această unitate militară.

Este o dovadă a intenţiilor regimului condus de Kim Jong-un de a-şi diversifica modalităţile de lansare a rachetelor nucleare, subliniază Reuters.

FOTO EPA-EFE

„Trenul Apocalipsei” este menit să lanseze „atacuri împotriva oricăror forţe care ar ameninţa ţara”, se felicită agenţia nord-coreeană KCNA.

Ideea unui tren atomic a apărut în fosta Uniune Sovietică şi a fost analizată chiar şi de către Statele Unite pe vremea Războiului Rece.

Conform unui studiu al institutului RAND, aceste trenuri prezintă numeroase dezavantaje, cum ar fi blocarea căilor ferate de zăpadă pe timpul iernii, expunerea mai mare la bombardamente în comparaţie cu alte lansatoare, precum şi la monitorizare din partea unei ţări inamice.

„Sistemul feroviar lansator de rachete este un mijloc eficient de contraatac capabil să dea o lovitură dură forţelor care ameninţă”, a declarat mareşalul Pak Jong-chon, membru al Biroului Politic al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord.

Conform KCNA, mareşalul Pak a declarat că ţara sa vrea să extindă acest sistem şi să obţină „experienţa operaţională” necesară pentru un „război real”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările