Cine intră în cursa pentru succesiunea premierului japonez Shinzo Abe care va demisiona pe caz de boală?

Cine intră în cursa pentru succesiunea premierului japonez Shinzo Abe care va demisiona pe caz de boală?

Yoshihide Suga, un loial al premierului Shinzo Abe

Secretarul general al Guvernului japonez Yoshihide Suga intră în cursa la succesiunea lui Shinzo Abe, scrie duminică presa japoneză, iar competiţia în vederea înlocuirii celui mai longeviv premier nipon se intensifică, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Yoshihide Suga, un vechi susţinător loial al lui Shinzo Abe dintr-un post-cheie în Guvern, a dezminţit că este interesat de funcţie, însă interviuri acordate mai multor publicaţii chiar înainte de demisia-surpriză a acestuia au atras atenţia.

Un guvern condus de Yoshihide Suga ar continua probabil politica de susţinere fiscală şi bugetară din ultimii opt ani ai mandatului lui Abe.

Anunţul demisiei lui Abe, vineri, din motive de sănătate, urmează să conducă la alegeri în vederea desemnării unui nou preşedinte al Partidului Liberal-Democrat (PLD).

Preşedintele PLD este, teoretic, premierul Japoniei, din cauză că formaţiunea este majoritară în Camera inferioară a Parlamentului.

Contactat duminică de Reuters, cabinetul lui Suga nu a răspuns.

Yoshihide Suga intră astfel pe o listă lungă de candidaţi, pe care se află numele fostului ministru de Externe Fumio Kishida şi al fostului ministru al Apărării Shigeru Ishiba.

Ministrul Mediului Shinjiro Koizumi, în vârstă de 39 de ani, fiul fostului premier charismatic Junichiro Koizumi, a hotărât să nu intre în cursă şi să-l susţină pe ministru Apărării Taro Kono în cazul în care acesta candidează, potrivit postului NHK.

Fostul ministru de Interne Seiko Noda şi fostul ministru al Apărării Tomomi Inada sunt, de asemenea, interesaţi de post, potrivit presei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările