China a trimis un nou ambasador în SUA. Acesta este un „luptător lup” agresiv faţă de ţările occidentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Qin Gang Foto Facebook / Global Times
Qin Gang Foto Facebook / Global Times

China a trimis la Washington un ambasador nou, cunoscut pentru intransingenţa sa, într-un moment în care relaţia dintre cele două puteri mondiale este una instabilă. Qin Gang este un „luptător lup”, având un comportament agresiv faţă de ţările occidentale.

Numirea lui Qin Gang nu a fost confirmată din surse oficiale în pofida numeroaselor zvonuri. El a sosit miercuri pe aeroportul JFK din New York şi purta o mască albă cu steagul Chinei.

Qin Gang şi-a creat o reputaţie de „luptător lup" (wolf warrior), această nouă rasă de diplomaţi chinezi cunoscuţi pentru tonul lor agresiv faţă de ţările occidentale.

Cu toate acestea, la sosirea sa, el a fost conciliant faţă de gazdele sale.

„Mă voi strădui să clădesc canale de comunicare şi de cooperare cu toate sectoarele din Statele Unite şi voi acţiona pentru a pune din nou pe drumul cel bun relaţia China-SUA", a promis el, conform afirmaţiilor raportate de ambasada sa, scrie Agerpres.

Hong Kong, Taiwan, Xinjiang, drepturile omului, comerţ, tehnologii şi originile COVID-19: nu lipsesc subiectele de controversă dintre primele două puteri mondiale, iar preşedintele american, Joe Biden, nu a schimbat până în prezent politica de confruntare urmată de predecesorul său Donald Trump.

China a adresat un rechizitoriu, luni, împotriva politicii Washingtonului în cursul primei vizite în ţară a unui înalt responsabil al diplomaţiei americane din epoca Biden, Wendy Sherman.

Noua administraţie americană nu a numit încă un ambasador la Beijing, dar informaţiile din presă mizează pe numirea diplomatului Nicholas Burns.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite