China a testat cu succes cea mai puternică armă navală din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
marinari china

China a testat cea mai puternică armă navală din istorie la începutul acestei luni şi este de aşteptat ca aceasta să intre în arsenalul Chinei până în 2025, potrivit unor surse familiare cu raportul de informaţii al SUA.

Tunul electromagnetic al Chinei a fost văzut pentru prima dată în 2011 şi a fost testat în 2014, potrivit celor care au discutat cu reporterii de la CNBC cu condiţia păstrării anonimatului, informează CNBC.

Între 2015 şi 2017, arma a fost calibrată pentru a ţinti la distanţe mai mari, fapt care a făcut-o şi mai letală. În decembrie, tunul a fost ataşat unei nave de război pentru testarea lui pe mare. Este de aşteptat ca testele pe mare să fie completate până în 2023.

Tunurile electromagnetice folosesc energie electromagnetică în locul prafului de puşcă pentru a propulsa muniţia. Acest tun este capabil să atingă o ţintă aflată la aproximativ 200 km cu o viteză de 25 km/secundă. Spre exemplu, o ţintă din Philadelphia ar fi atinsă în 90 de secunde dacă tunul s-ar afla în Washington.

Tunurile electromagnetice se află de multă vreme pe lista de dorinţe a Rusiei, Iranului şi a SUA deoarece sunt foarte eficiente din punct de vedere al costurilor presupuse.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite