China a prezentat în premieră avionul „invizibil“ J-20  VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China a prezentat în premieră avionul de luptă „invizibil“ Chengdu J-20 în deschiderea celei mai mari expoziţii aviatice din ţară, care a început marţi la Zhuhai, relatează agenţia Reuters în pagina sa electronică.

Airshow China oferă Beijingului oportunitatea de a-şi etala ambiţiile în domeniul aerospaţial civil şi în cel militar, în condiţiile în care există estimări potrivit cărora piaţa aviatică din China o va depăşi pe cea din Statele Unite în următorii zece ani.

Două avioane de luptă J-20 au trecut pe deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori şi a oficialilor din industria aviatică prezenţi la ceremonia de deschidere. 

Survolul a durat aproximativ un minut, generând un zgomot asurzitor, care a fost întâmpinat cu strigăte şi aplauze şi care a declanşat alarmele autoturismelor din parcare.

„Este în mod clar un mare pas înainte pentru capacitatea de luptă a Chinei“, a afirmat Bradley Perrett de la Aviation Week, care urmăreşte cu atenţie de vreme îndelungată evoluţiile Chinei în domeniu.

Dar unii experţi afirmă că este încă prea devreme pentru a spune dacă noul avion de luptă chinez are capacităţi similare de evitare a radarului cu cele ale F-22 Raptor (Lockheed Martin) din arsenalul SUA.

La expoziţie va fi prezentat şi transportorul militar strategic Xian Y-20 şi ceea ce organizatorii susţin că este cel mai mare avion amfibie acum în producţie - AG600.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite