China face pregătiri pentru construirea unor tabere de refugiaţi la graniţa cu Coreea de Nord

China face pregătiri pentru construirea unor
tabere de refugiaţi la graniţa cu Coreea de Nord

Graniţa dintre Coreea de Nord şi China pe râul Tumen FOTO EPA

Autorităţile chineze fac pregătiri pentru construirea unor tabere de refugiaţi la graniţa cu Coreea de Nord, al cărei regim se află în centrul unor tensiuni cu ţările vecine şi Statele Unite din cauza programelor sale nucleare şi balistice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incapabilă să-i convingă pe aliaţii săi de la Phenian să renunţe la programul lor nuclear, China se pregăteşte pentru ce este mai rău, scrie Le Figaro.

Gigantul asiatic a decis să construiască cinci tabere de refugiaţi la frontierea sa cu Coreea de Nord, pentru a face faţă eventualelor cohorte de nord-coreeni care ar fugi din calea războiului.

Conform Le Figaro, informaţia provine de pe o notă a companiei de stat China Mobile. Conform notei, această companie a fost însărcinată să se asigure că taberele vor fi conectate la reţeaua telefonică şi la internet.

Angajaţi ai companiei s-au deplasat deja în comitatul Changbai pentru a efectua teste.

Întrebat pe această temă, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a spus că nu este la curent cu aşa ceva, dar nu a negat informaţia.

„Spectrul unui aflux de refugiaţi preocupă China de mai mult timp. În contextul în care posibilitatea unui conflict şi unor tulburări sociale creşte în Coreea de Nord, este logic ca să încerce să anticipeze problemele“, comentează Zhao Tong, cercetător la Carnegie-Tsinghua Center for Global Policy din Beijing.

Până unde merg ambiţiile lui Kim Jong-un

Marţi, dictatorul nord-coreean Kim Jong-un s-a declarat hotărât să facă din ţara sa „puterea nucleară cea mai tare“ din lume.

Într-un discurs susţinut în faţa angajaţilor programului balistic nord-coreean, Kim a spus că ţara sa „merge înainte victorios şi va deveni puterea nucleară şi militară cea mai tare din lume“, transmite agenţia de stat KCNA, citată de AFP.

La 28 noiembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă, potrivit experţilor, să atingă teritoriul continental al Statelor Unite. După această lansare, Kim Jong-un a afirmat că ţara sa este deja un stat nuclear deplin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările