China îşi închide tabăra de bază de pe Everest din cauza gunoaielor

China îşi închide
tabăra de bază de pe Everest din cauza gunoaielor

FOTO AFP

China şi-a închis tabăra de la baza Everestului pentru turiştii care nu au permise de escaladare a muntelui, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au apelat la această măsură neobişnuită pentru a contracara problema deşeurilor din ce în ce mai multe care se adună la baza muntelui.

Turiştii vor putea să mai ajungă doar până la o mănăstire aflată puţin sub nivelul de 5.200 de metri.

Cei mai mulţi oameni vizitează muntele de pe partea sudică, din Nepal, dar în ultimul an numărul celor care merg pe latura chineză a crescut în mod constant.

Tabăra de bază a Chinei, situată în Tibet, este populară pentru că este accesibilă cu maşina, în timp ce la tabăra nepaleză se poate ajunge doar în urma unei drumeţii de aproape două săptămâni.

Cel mai înalt vârf al lumii se confruntă de câţiva ani cu nivelurile din ce în ce mai mari de gunoaie, din cauza numărului de vizitatori.

Asociaţia Chineză de Alpinism în 2015, 40.000 de oameni au vizitat tabăra de la bază, acesta fiind cel mai recent an pentru care astfel de informaţii sunt disponibile. În 2016, un număr-record de turişti-45.000- au ajuns la tabăra nepaleză, potrivit Ministerului Pădurilor şi Conservării din Nepal.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: