China a interzis construirea de zgârie-nori în majoritatea oraşelor

China a interzis construirea de zgârie-nori în majoritatea oraşelor

Hotel turn din Shangai

China a interzis majorităţii oraşelor să mai construiască zgârie-nori, avertizând că oficialii locali care autorizează astfel de proiecte vor fi făcuţi responsabili.

Ştiri pe aceeaşi temă

 China are în prezent unii dintre cei mai înalţi zgârie-nori, printre care şi Turnul Shanghai, cu 128 de etaje, care se ridică deasupra centrului financiar al ţării.

Dar atitudinile se schimbă. Anterior, în cursul anului 2021, o clădire înaltă din Shenzhen, din sudul Chinei, a trebuit să fie evacuată, deoarece se mişca. La puţin timp după aceea, Beijingul a interzis construirea clădirilor cu înălţime mai mare de 500 de metri, din cauza temerilor că unele clădiri au fost aprobate fără prea multă grijă în ce priveşte siguranţa. 

În prezent au fost impuse restricţii mai dure. Niciun oraş cu o populaţie mai mică de trei milioane de locuitori nu poate construi clădiri mai înalte de 150 de metri. Oraşele medii nu pot construi peste 250 de metri înălţime.

În statul comunist există aproximativ 30 de milioane de locuinţe nevândute care ar putea găzdui 80 de milioane de oameni, adică aproape întreaga populaţie a Germaniei.

În plus, aproximativ 100 de milioane de proprietăţi au fost cumpărate, dar nu sunt ocupate, şi ar putea găzdui aproximativ alte  260 de milioane de persoane, potrivit estimărilor Capital Economics. Astfel de proiecte au fost denumite „oraşele fantomă” ale Chinei.

Industria imobiliară şi sectoarele sale conexe reprezintă o parte masivă a economiei Chinei, reprezentând până la 30% din PIB, fiind „mult mai mare decât în alte economii majore”, potrivit lui Mark Williams, economist şef al Capital Economics Asia, citat de CNN. De zeci de ani, acest lucru a ajutat ţara comunistă să susţină o creştere economică rapidă. Dar, analiştii s-au întrebat dacă aceasta nu este o bombă cu ceas pentru a doua cea mai mare economie din lume. Acest lucru se datorează în parte datoriei masive pe care mulţi dezvoltatori şi-au asumat-o pentru a-şi finanţa proiectele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările