China a închis primul său spital construit de urgenţă în contextul scăderii numărului cazurilor de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Guliver / Getty Images
FOTO Guliver / Getty Images

China a închis luni unul dintre spitalele sale construite în doar câteva zile la Wuhan în contextul scăderii numărului de noi cazuri de coronavirus, relatează Fox News.

Este vorba despre primul dintre cele 16 spitale ridicate de urgenţă în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus din China. Spitalul a fost închis după ce ultimii 34 de pacienţi au fost externaţi.

China a înregistrat doar 202 de noi cazuri într-o zi, cel mai mic număr de îmbolnăviri de pe 22 ianuarie, potrivit Reuters.   Dintre acestea 193 au fost raportate la Wuhan: cele mai puţine infecţii într-o zi din 26 ianuarie încoace. Totuşi 42 de noi decese au fost raportate, în timp ce peste 7.000 de persoane se află în stare gravă sau critică în China. Pe 12 februarie s-a înregistrat cea mai dramatică creştere a numărului de infectări: peste 14.000 conform New York Times. Alte publicaţii vorbesc şi de 19.000 de noi cazuri într-o singură zi. Aceasta în condiţiile în care au fost redefinite cazurile confirmate: şi pe baza radiografiilor pulmonare, nu doar pe baza confirmării directe prin teste.

China a inaugurat primul său spital temporar construit în doar 10 zile la începutul lui februarie. Cele 16 spitale temporare devenite operaţionale în aceeaşi lună au tratat aproximativ 12.000 de oameni.

Directorul celui mai mare dintre spitalele temporare din Wuhan a anunţat că şi acesta urmează a fi închis până la sfârşitul lunii. Amenajat în spaţiul unui centru expoziţional a fost conceput pentru a primi 2.000 de pacienţi, iar personalul său este compus din 1.260 de oameni. Circa 600 dintre pacienţii spitalului au fost externaţi şi alţi 400 au fost transferaţi la alte spitale, potrivit directorului spitalului.

El a spus că cel mai probabil ultimii pacienţi vor fi externaţi la mijlocul lui martie sau cel târziu în ultima săptămână din  martie, întrucât numărul celor  internaţi se tot diminuează, în timp ce numărul celor recuperaţi care sunt externaţi este în creştere.

„Astfel că putem ajunge să externăm între 50 şi 100 de oameni zilnic”, a spus el.

18 provincii chineze şi-au redus nivelul de alertă în ultima săptămână potrivit Reuters.

Beijingul a raportat dumincă două cazuri de contaminare la cetăţeni chinezi care s-au întors recent din Iran, iar luni un caz la un cetăţean revenit din Italia.

Virusul continuă însă să se răspândească la nivel global: numărul cazurilor este în creştere în Italia, Franţa, Germania, Iran şi Coreea de Sud – acesta din urmă raportează sute de cazuri zilnic, în timp ce în Italia numărul noilor cazuri de infectare a depăşit 2000. Numărul deceselor în Italia a ajuns la 52, cel mai mare după Iran, care are 66 de decese.

Cehia, Scoţia, Indonezia şi Republica Dominicană au raportat primele persoane infectate pe teritoriul lor.

Noi cazuri sunt confirmate şi în SUA, numărul apropiindu-se de 100. Două persoane au murit în statul Washington.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite