China inaugurează cea mai lungă linie feroviară de mare viteză din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China inaugurează cea mai lungă linie feroviară de mare viteză din lume FOTO Reuters/China Daily
China inaugurează cea mai lungă linie feroviară de mare viteză din lume FOTO Reuters/China Daily

China a prezentat, sâmbãtã, cea mai lungã linie de tren de mare vitezã din lume şi cea mai avansatã din punct de vedere tehnic, care va fi pusã în funcţiune sãptãmâna viitoare între Beijing şi Canton, despãrţite de 2.298 de kilometri. Proiectul reduce de trei ori timpul de transport între cele douã metropole, relateazã France Presse.

Circulând cu o vitezã medie de 300 de km/h, trenurile vor lega capitala, situatã în nordul ţãrii, de Canton.

Durata cãlãtoriei va fi redusã de la 22 de ore la opt ore, a precizat ziarul China Daily.

Linia va avea 35 de staţii, între care marile oraşe Zhengzhou, Wuhan şi Changsha.

Data de 26 decembrie pentru punerea în funcţiune a fost aleasã deoarece este ziua aniversarã a naşterii lui Mao, conform Xinhua. 

Dar, mai presus de toate, linia va fi operaţionalã pentru vacanţele de Anul nou lunar, când sute de milioane de chinezi traverseazã ţara, în cea mai mare migraţie anualã din lume.

Noua rută oferă o şansă Ministerului Transporturilor din China, care a fost discreditat din cauza scandalurilor şi erorilor, să îşi răscumpere greşelile.

“Am dezvoltat o gamă largă de măsuri pentru a ne ocupa de siguranţă”, a declarat Zhou Li, şeful departamentului de ştiinţă şi tehnologie din cadrul ministerului.

Liniile pentru trenurile de mare viteză sunt necesare pentru dezvoltarea ţării, pentru oameni şi pentru comunicarea regională. Multe ţări au contribuit la creşterea economiei dezvoltând"  astfel de linii, a adăugat Zhou.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite