China, despre năpasta care a lovit statul Texas: Adevăratele drepturi fundamentale ale omului sunt să nu suferi de frig sau foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de externe Hua Chunying FOTO EPA-EFE
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de externe Hua Chunying FOTO EPA-EFE

Ministerul chinez de externe a observat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că năpasta care s-a abătut asupra americanilor din statul Texas, după ce furtunile de zăpadă şi temperaturile negative au lăsat locuinţele fără electricitate şi apă, e de natură să întărească convingerea Chinei că „se află pe drumul cel bun” în privinţa drepturilor omului, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de externe,  Hua Chunying, a făcut aceste comentarii ca răspuns la întrebarea unui jurnalist cu privire la anchete cerute de ţările vestice în privinţa acuzaţiilor de încălcare a drepturilor musulmanilor uiguri în provincia vestică Xinjiang.

Oficialul chinez a răspuns pe larg negând abuzurile asupra comunităţii uigure şi evidenţiind faptul că Australia, Canada şi SUA au comis genocide de-a lungul timpului.

Totodată, a remarcat contrastul dintre situaţia precară a americanilor din Texas şi experienţele festive de care s-au bucurat chinezii cu prilejul vacanţei de Anul Nou Lunar.

„Să nu fii în situaţia de a fi lipsit de hrană, haine, să nu trebuiască să suferi de foame sau frig - acestea sunt adevăratele drepturi fundamentale ale omului.

Între timp în Texas...milioane de oameni s-au trezit în situaţia îngrozitoare de a nu avea electricitate sau încălzire, câteva zeci de oameni şi-au pierdut viaţa din această pricină”, a spus ea.

„Populaţia din China a putut aprecia mai bine ce înseamnă drepturile reale ale omului şi ne-a întărit convingerea că China se află pe drumul cel bun. Suntem deplin încrezători în viitorul nostru”, a observat Hua Chunying.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite