China a desfăşurat arme robotizate la graniţa cu India

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock.com / Convoi militar chinez în Himalaya.
Foto: Shutterstock.com / Convoi militar chinez în Himalaya.

Armata Populară de Eliberare a Republicii Populare Chineze (RPC) a trimis în Himalaya 88 de  mitraliere mobile fără personal Sharp Claw şi aproximativ 120 de vehicule de aprovizionare fără pilot Mule-200.S.

RPC a desfăşurat arme robotizate în Tibet, la graniţa cu India, conform ziarului Daily Mail .

Autorităţile RPC au decis să plaseze unităţi de luptă robotizate în apropierea graniţei cu India pentru a sprijini personalul militar care se confruntă cu dificultăţi din cauza aerului rarefiat şi a temperaturilor scăzute din Himalaya.

Armata Populară de Eliberare a Chinei a trimis în Himalaya 88 de mitraliere mobile fără personal Sharp Claw şi aproximativ 120 de vehicule de aprovizionare fără pilot Mule-200, care pot transporta şi arme dacă este necesar.

În mai 2020, în regiunea muntoasă Ladakh, la graniţa celor două ţări, a avut loc o confruntare, în urma căreia au avut loc ciocniri şi s-au înregistrat morţi de ambele părţi.

India şi China au adus artilerie grea, tancuri şi avioane în zonă. După o serie de discuţii la nivel militar şi diplomatic în februarie, Beijingul şi New Delhi au început o retragere reciprocă a trupelor de pe linia de frontieră, care nu a fost încă finalizată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite