China a depăşit SUA pentru prima dată în 40 de ani în privinţa brevetelor internaţionale

China a depăşit SUA pentru prima dată în 40 de ani în privinţa brevetelor internaţionale

Vizita preşedintelui american Donald Trump în China FOTO Guliver / Getty Images / Thomas Peter

China a depus cele mai multe aplicaţii pentru brevete internaţionale anul trecut, devansând Statele Unite pentru prima dată de la înfiinţarea sistemului, în urmă cu 40 de ani, a transmis marţi agenţia pentru brevetare a Naţiunilor Unite, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale (OMPI) care supraveghează sistemul de recunoaştere a brevetelor la nivel internaţional, a transmis că anul trecut China a depus 58.990  de aplicaţii, devansând Statele Unite, care a depus 57.840 de aplicaţii.
 
Numărul aplicaţiilor depuse de China a crescut de 200 de ori în 20 de ani, în timp ce SUA au  fost primele în lume de la stabilirea Tratatului de Cooperare privind Brevetele, în 1978.
 
În prezent, peste jumătate din aplicaţii, 52.4%, vin din Asia, Japonia situându-se pe locul trei, urmată de Germania şi Coreea de Sud.
 
Directorul OMPI, Francis Gurry, a subliniat la o conferinţă de presă că succesul Chinei „se datorează unei strategii deliberate a conducerii Chinei de a promova inovaţia şi a aduce economia la un nivel valoric ridicat.
 
Funcţionează, iar proprietatea intelectuală este parte integrantă a acestei strategii. O pun în seama mişcării către o economie mai puternică”, a spus acesta.
 
Potrivit datelor OMPI, Huawei Technologies, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, s-a situat în topul aplicaţiilor pentru al treilea an consecutiv.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: