China acuză SUA că ignoră suferinţa palestinienilor după ce au blocat o reuniune ONU

China acuză SUA că ignoră suferinţa palestinienilor după ce au blocat o reuniune ONU

FotoTwitter

China acuză Statele Unite de faptul că ”ignoră suferinţa palestinienilor”, după ce Washingtonul a blocat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, prevăzută vineri, consacrată conflictului israeliano-palestinian, relatează AFP

Ştiri pe aceeaşi temă

Statele Unite - principalul aliat diplomatic al Israelului - au refuzat ca o reuniune virtuală publică dedicată conflictului din Orientul Mijlociu să se desfăşoare vineri, însă au acceptat până la urmă ca aceasta să aibă loc duminică.
 
China - care prezidează luna aceasta Consiliul de Securitate al ONU - a luat apărarea Palestinei în incinta ONU, în care şi-a folosit adesea dreptul de veto pentru a bloca moţiuni împotriva aliaţilor săi, precum Siria.
 
Statele Unite se opun singure voinţei comunităţii internaţionale, a acuzat în faţa presei o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez de Externe, Hua Chunying.
 
”Statele Unite repetă că sunt îngrijorate de drepturile musulmanilor (...), însă ele ignoră suferinţa palestinienilor”, a denunţat Hua Chunying.
 
Ea a făcut o paralelă cu interesul Washingtonului faţă de minoritatea musulmană chineză uigură din nord-vestul Chinei care, potrivit unor organizaţii de apărarea drepturilor omului, este supusă unei reprimări de către Beijing.
 
”Statele Unite ar trebui să-şi dea seama că viaţa palestinienilor este la fel de preţioasă”, a tunat ea.
 
Statele Unite au acceptat, începând de luni, două videoconferinţe de urgenţă - cu uşile închise - pe tema conflictului israeliano-palestinian, însă au blocat două declaraţii ONU care îndemnau la o încetare a ostilităţilor, pe care le consideră ”contraproductive” în acest stadiu.
 
Washingtonul reafirmă, în luările sale de poziţie de la începutul acestui conflict, luni, dreptul Israelului de a se apăra de tiruri de proiectile ale mişcării islamiste palestiniene armate Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi îndeamnă la o dezescaladare.
 
Americanii le cer israelienilor ”să facă tot posibilul pentru a evita victime civile”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările