Cercetătorii de la Hong Kong au publicat o nouă imagine a virusului la microscop. Cazurile de infectare cu coronavirus în Coreea de Sud s-au dublat în ultimele 24 de ore

Cercetătorii de la Hong Kong au publicat o nouă imagine a virusului la microscop. Cazurile de infectare cu coronavirus în Coreea de Sud s-au dublat în ultimele 24 de ore

Foto: EPA-EFE

Facultatea de Medicină Li Ka Shing a Universităţii din Hong Kong a publicat o nouă imagine a virusului la microscop. La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale, iar albastrul este suprafaţa celulei.

Ştiri pe aceeaşi temă

După patru decese şi 18 contaminări în Iran, de miercuri, 19 februarie, Libanul anunţă vineri primul caz de pneumonie virală Covid-19. Israel a afirmat că unul dintre cetăţenii său, plasat în carantină pe nava Diamond Princess, a fost testat pozitiv, potrivit CNN. 

Anterior, mai multe cazuri au fost înregistrate în Egipt şi Emiratele Arabe Unite. Cel puţin cinci sute de cazuri de infectare cu noul coronavirus Covid-19 au fost înregistrate în închisori din trei provincii chineze, iar mai mulţi oficiali au fost demişi din funcţii.

Coreea de Sud a raportat o creştere importantă a cazurilor, cu 52, ajungând la 156. Majoritatea noilor cazuri au fost înregistrate în oraşul Daegu, unde au fost luate măsuri speciale pentru controlarea răspândirii coronavirusului.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul a contaminat deja mai mult de 75.000 de persoane în China şi 1.100 în alte părţi din întreaga lume. Epidemia a dus deja la moartea a mai mult de 2.200 de oameni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: