Cel puţin zece răniţi în sud-vestul Chinei, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,4

Cel puţin zece răniţi în sud-vestul Chinei, în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5,4

Cutremurul a avut loc sâmbătă. FOTO: Arhivă AFO

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a avut loc sâmbătă în sud-vestul Chinei, potrivit Institutului american de geofizică USGS, şi s-a soldat cu rănirea a cel puţin zece persoane, dintre care două au fost rănite grav, au anunţat autorităţile chineze, relatează AFP.

Câteva case s-au surpat, iar unele axe rutiere au fost blocate de roci surpate în regiunea Yongshan, în provincia Yunnan, au precizat oficiali locali pe un site şi un cont de microblogging oficiale. Seismul a avut loc la ora locală 6.40 (1.40, ora României) în această regiune în care se află un important baraj hidroenergetic, Xiluodu, unul dintre cele mai înalte din lume. Însă barajul a continuat să funcţioneze normal după cutremur, a declarat Li Fei, un purtător de cuvânt al serviciilor provinciale de sesimologie, citat de agenţia de presă China Nouă.

"Am simţit cutremurul, dar acesta nu a durat mult", a declarat un locuitor citat de presa locală. Magnitudinea seismului a fost evaluată la 5,3 de către Agenţia chineză de seismologie. Regiunile muntoase din sud-vestul Chinei şi mai ales regiunile de frontieră dintre provinciile Yunnan şi Sichuan sunt afectate frecvent de cutremure.

Sichuan - una dintre provinciile cele mai intens populate din China, cu aproximativ 80 de milioane de locuitori - a fost îndoliată în mai 2008 de un cutremur devastator, soldat cu 87.000 de morţi şi dispăruţi.

CITIŢI ŞI:

FOTO VIDEO Cutremur de 8,2 pe scara Richter în nordul Chile, soldat cu cel puţin cinci morţi

Al treilea cutremur puternic în două zile în Chile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: