Cel puţin 44 de oameni au fost răniţi după ce un tren a deraiat în nordul Indiei

Cel puţin 44 de oameni au fost răniţi după ce un tren a deraiat în nordul Indiei

FOTO EPA

Cel puţin 44 de persoane au fost rănite după ce un tren a deraiat miercuri în nordul Indiei, au anunţat oficiali din poliţie şi reprezentanţi ai căilor ferate, relatează Reuters, precizând că este al treilea astfel de accident din ultimele săptămâni, ceea ce alimentează îngrijorarea în legătură cu siguranţa reţelei feroviare învechite din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trenul a deraiat în apropiere de oraşul Kanpur, din statul Uttar Pradesh, în cursul dimineţii.
 
Toate persoanele rănite, dintre care unele erau în stare critică, au fost duse la spitalele din apropiere, a anunţat directorul general al Poliţiei din Uttar Pradesh, Javeed Ahmad, într-un mesaj publicat pe Twitter.
 
Imagini de la locul accidentului arată vagoane distruse şi sărite de pe şine. Două dintre vagoane au căzut de pe un pod într-un canal mic.
 
Unii pasageri au fost filmaţi în timp ce îşi adunau bagajele de lângă şine.
Sistemul învechit de căi ferate din India este al patrulea din lume. Circa 11.000 de trenuri transportă peste 20 de milioane de pasageri zilnic.
 
Însă mii de oameni mor anual în accidente de tren, inclusiv deraieri şi coliziuni.
 
Acesta a fost al treilea astfel de accident în ultimele săptămâni. Pe 20 noiembrie, cel puţin 146 de persoane au murit când un tren a deraiat în apropiere de acelaşi oraş.
 
Ministrul pentru Căi Ferate din India, Suresh Prabhu, a promis să înlocuiască şinele noi şi să îmbunătăţească măsurile de siguranţă.
 
Guvernul plăteşte peste 90% din veniturile căilor ferate pe costuri operaţionale, astfel că nu rămân prea mulţi bani pentru modernizarea sistemului din perioada colonială.
 
Unii analişti estimează că, până în 2020, vor fi necesare investiţii de 293 de miliarde de dolari, astfel că India încearcă să încheie parteneriate cu companii private şi să obţină credite din alte ţări pentru aceste cheltuieli.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările