Cel puţin 11 persoane au murit în India, după ce două clădiri s-au prăbuşit

Cel puţin 11 persoane au murit în India, după ce două clădiri s-au prăbuşit

Cel puţin 11 persoane au murit în India, după ce două clădiri s-au prăbuşit FOTO Reuters

Cel puţin 11 persoane au murit sâmbătă în India, printre care şi cinci copii, iar alte zeci au fost rănite, după ce două clădiri rezidenţiale s-au prăbuşit în capitala New Delhi, precum şi în orasul Chennai, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Unsprezece persoane, inclusiv cinci copii şi trei femei, au murit”, a anunţat sâmbătă un comisar adjunct al Poliţiei din New Delhi, Madhur Verma.

Alţi paisprezece oameni au fost scoşi de sub dărâmături în urma eforturilor de salvare.

Clădirea de trei etaje care s-a prăbuşit în capitala Indiei avea o vechime de aprozimativ 50 de ani şi găzduia mai multe familii nevoiaşe. Autorităţile sunt de părere că prăbuşirea imobilului a fost provocată din cauza unei construcţii ilegale din apropiere, în zonă fiind resimţite numeroase trepidaţii în ultimele zile.

Tot sâmbătă, o structură de 12 etaje aflată în constructie s-a prăbuşit în oraşul Chennai, în sudul Indiei, provocând moartea a cel puţin două persoane. Conform poliţiştilor, circa 11 persoane au fost salvate, însă alte 30 au rămas prinse sub dărâmături.

Numeroase accidente de construcţie au loc în marile oraşe din India. În ultimul an, circa 100 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce clădirile în care locuiau s-au prăbuşit. „Este nevoie să consolidăm aceste clădiri şi să adoptăm noi reguli de siguranţă”, a declarat recent un parlamentar din cadul partidului de guvernamant.

Un oficial din Consiliul Municipal al oraşului New Delhi a declarat pentru postul CNN că multe dintre aceste incidente sunt provocate din cauză că oamenii construiesc fără autorizaţie etaje suplimentare punând în pericol structura de rezidenţă a clădirii.


Citeşte şi: 

Cum se descurcă femeile din India fără toalete

Toaleta, obişnuită pentru locuitorii ţărilor civilizate, este aproape o necunoscută în multe zone rurale din India. Femeile de aici, nevoite să ajungă pe câmp pentru a-şi face nevoile, se confruntă adeseori cu atacuri, violuri sau chiar ucideri, scrie BBC.

Cum au ajuns românii să consume benzină indiană

O parte dintre şoferii din România consumă carburanţi care provin din India, deoarece costurile de producţie au ajuns acum mai mici decât cele din sectorul european de rafinare, iar traderii au ajuns să importe şi astfel de sortimente, a declarat, la Adevărul Live, Azamat Zhangulov, vicepreşedinte al KMG International, fostul Rompetrol Group.

FOTO Reîncarnarea Zeului Maimuţă: băiatul cu coadă vrea să renunţe la excrescenţa care l-a transformat în sfânt

Arshid Ali Khan, un băiat în vârstă de 13 ani din Punjab, India, este considerat reîncarnarea zeului hindu Maimuţă, Hanuman, dar puştiul vrea să facă o operaţie care îl va transforma într-un simplu muritor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: